Genieten van rust en natuur

Omgeving

Het Land van Wijk & Wouden is het landelijk gebied tussen de gemeenten Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Leiden en Leidschendam-Voorburg: het meest westelijke deel van het Groene Hart. Een groen, open en weids gebied waar je rust en natuur vindt.

Het gebied heeft een rijke historie die direct zichtbaar is in het landschap. De landbouw heeft er een centrale rol en het agrarische weidelandschap, de koeien, hoogteverschillen tussen water en land, weidevogels, windmolens en kleine dorpskernen bepalen de typisch Zuid-Hollandse identiteit.

Kamperen

Sinds 2015 is het mogelijk om te kamperen op boerderij Veldhoeve. Dat kan met de tent, de caravan of camper.

De veldplaatsen zijn ruim opgezet, ongeveer 10 bij 12 meter per plek. De plaatsen beschikken elk over een eigen stroomaansluiting, WiFi aansluiting en per twee plaatsen is een (koud)water voorziening aanwezig.

De nette sanitairunits, beide voorzien van een douche en toilet, bevinden zich net als de afwasplaats bij de ingang van de camping. Naast de stal is een mogelijkheid om uw chemisch toilet te ledigen en te spoelen.

Campers

Voor campers hebben wij een aantal verharde plaatsen voorzien. Ook op deze plaatsen is een stroom- en watervoorziening aanwezig. Deze plekken zijn ideaal voor camperaars die één of twee nachtjes bij ons willen verblijven. Indien beschikbaar kan er ook gekozen worden voor een veldplek. Dit wordt in overleg met de boer en boerin ter plaatse bekeken. Er is veel mogelijk.

Honden zijn, mits aangelijnd en goed opgevoed, welkom op onze camping. In verband met onze eigen dieren en uw medekampeerders, is het nergens toegestaan uw hond los te laten lopen. In de stallen en het weiland zijn honden niet toegestaan.

Uniek is dat boerderij Veldhoeve een “working farm” is en u, als u dat wilt, het boerenleven van dichtbij kunt meemaken. De werkzaamheden wisselen per seizoen, dus er is van alles te zien.

Naast de koeien wonen er bovendien nog meer dieren op de boerderij. Denk hierbij aan schapen (met vanaf maart/april lammetjes!), pony’s, de honden Teddy en Senna en de katten Binky en Kitty. Er scharrelen overal kippen rond en in het geitenweitje vindt u geiten en een varkentje. Een gezellige beestenboel dus!

Prijzen seizoen 2023

Caravan, tent of camper met max. twee personen:

  • € 22,00 per nacht (inclusief electra en Wi-Fi)
  • Extra persoon € 2,50 per persoon per nacht
  • Extra bijzettent € 2,50 per nacht
  • Tweede auto op parkeerplaats € 1,00 per nacht
  • Huisdier (max. 2 per plaats) €2,50 per dier per nacht

 

(De gemeente Zoeterwoude rekent geen toeristenbelasting)

Op dit moment zijn er geen seizoens­plekken meer beschikbaar. U kunt zich op de wachtlijst laten plaatsen, stuur hiervoor even een berichtje.

Zomerhuis

Wilt u graag genieten van de unieke natuur van het Groene Hart, maar is kamperen niet uw ding? Dan is ons zomerhuis misschien iets voor u!

Het zomerhuis bevindt zich op het erf, naast de stal. In het zomerhuis is het heerlijk vertoeven. Naast een knusse woonkamer beschikt het zomerhuis over twee slaapkamers, een kleine keuken en een badkamer met douche en toilet. De keuken is voorzien van koelkast, magnetron, waterkoker en koffiezet-apparaat. En u heeft de beschikking over een televisie en dvd speler.

Het Zomerhuis is voor het seizoen 2023 niet beschikbaar.